Blog

Y KUŞAĞI ÇALIŞANLARI ŞİRKET KÜLTÜRÜNÜZDE NASIL ETKİ YARATIRLAR?

Y KUŞAĞI ÇALIŞANLARI ŞİRKET KÜLTÜRÜNÜZDE NASIL ETKİ YARATIRLAR?

15 Aug, 2016
By TTI Success Insights Türkiye

Y kuşağını işe almadığınızda kaçıracağınız iki şey:

Bir iş arkadaşınızın sizi Y kuşağıyla çalışmak konusunda uyardığı en son zamanı hatırlayın. Y kuşağının ofisinizde onlarla çalışmayı oldukça zor kılan, belirli bir şekilde farklı davranışları, değerleri ve tutumları olduğunu düşünebilirsiniz.

Fakat bir yerde zorluk varsa, fırsat da vardır. İşte size eğer bir şans verip Y kuşağından birini işe alırsanız keşfedeceğiniz iki büyük güç.

Teknoloji Bağlılığı Arttırır

Tablet, laptop ve cep telefonuna 7 gün 24 saat bağlı kalmak: Bu jenerasyon internet iletişim çağında büyüdü. Pazarlama/Halkla ilişkiler’in sosyal medya ve oyunlaştırma alanlarında yardımcı olmaları için teknoloji meraklısı Y kuşağını işe almak sadece bir başlangıç.

Artan iletişimin yanı sıra, güçlü global network kurma zihniyetleri ile birlikte esnek çalışma stili tercihleri global pazarlama arenasında size daha yüksek verimliliğin kapılarını açabilir.

Kulağa çok iyi geliyor değil mi? Y kuşağını işe almanın esas etkisi, gelişen teknoloji ve genişleyen iş dışında, bilgi paylaşımı yoluyla çalışanların birbirleriyle bağ kurmalarını sağlayacak bir fırsat oluşturmasıdır.

Şüphecilik İletişime Teşvik Edebilir

Bir çok kişi Y kuşağını şüpheci olarak görebilir. Onlar otoriteyi sorgulayacak kadar, düşüncelerini dışa vuracak kadar, tartışmalı değerleri destekleyecek kadar cesurlar.

Bu cesaretin, bir lider olarak size bir tehdit gibi gelmesine izin vermeyin. Bunun yerine, daha dinamik bir iş ortamı yaratma fırsatına odaklanın. Y kuşağı çalışanları daha interaktif departmanlar arası iletişime ve daha da ilginci farklı jenerasyonlu çalışanlardan alınan sık geri bildirimler yoluyla inovatif şirket kültürüne ilham verebilirler.

İyi geliştirilmiş kritik düşünme becerileriyle, Y kuşağı çalışanları yapıcı geri bildirimleri oldukça sıcak karşılarlar ve özgün ilişkiler arzularlar. İş gücündeki kısıtlı zamanlarıyla Y kuşağı bireylerinin, hayatlarında bir mentörleri, kahramanları ya da rol modelleri yoktur. Ama elektronik ortamda dünyayla kurdukları sıkı bağ ile, onlar işe katılmak için çok güçlü bir şekilde motive olurlar.

Y kuşağını daha tecrübeli çalışanlarla eşleştirebileceğiniz, başarı planlamasına ve bilgi transferine yardımcı olacak mentörlük programları geliştirmeye zaman ayırın.

Y kuşağı bireyleri dikkatlerinin çabuk dağılmalarıyla ve aynı anda bir çok görevi yerine getirebilmeleri ile bilinirler. Şüphecidirler ve insiyatif almayı severler. Bununla birlikte, yapıcı geri bildirimleri ve doğru yolda olduklarından emin olmak için hafta hafta liderlerinden aldıkları teyitleri çok severler.

TTI SI’ın Talent insights™ (DISC + Driving Forces) değerlendirme raporu yoluyla ulaşılabilen, her bireyin kendine özgü davranış biçimlerini ve itici güçlerini daha iyi anlayarak, liderler Y kuşağıyla daha iyi iletişim kurabilir, takım yapılandırmada onların temel yeteneklerini güçlendirebilir ve şirket kültürünü geliştirebilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yok, ilk olun!

YORUMUNUZU YAZIN

BLOG KATEGORİLERİ

ÖNCEKİ BLOG YAZILARI

LİDERLER İÇİN 3 TÜYO: GERİ BİLDİRİMLERİNİZİ NASIL GELİŞTİRİRSİNİZ?

LİDERLER İÇİN 3 TÜYO: GERİ BİLDİRİMLERİNİZİ NASIL GELİŞTİRİRSİNİZ?

16 Nov, 2016

En son ne zaman bir çalışanınıza yapıcı bir geribildirim verdiniz? Hiç onlara...

Devamını oku

PROFESYONEL BİR BİYOGRAFİ YAZMANIZ GEREKİYOR, PEKİ ŞİMDİ NOLCAK?

PROFESYONEL BİR BİYOGRAFİ YAZMANIZ GEREKİYOR, PEKİ ŞİMDİ NOLCAK?

08 Nov, 2016

Sizi ve Sunumunuzu Satan Bir Konuşmacı Biyografisi Nasıl Yazarsınız? Bir profesyonel...

Devamını oku

ZEKİ ÇALIŞANIN İŞLERİ ERTELEME KILAVUZU

ZEKİ ÇALIŞANIN İŞLERİ ERTELEME KILAVUZU

31 Oct, 2016

Ah, iş erteleme. En son ne zaman iş yerinizde iş ertelediğinizi hatırlıyor...

Devamını oku

ANLAMLI İLETİŞİM İLE KÜLTÜR VE KAZANÇ OLUŞTURUN

ANLAMLI İLETİŞİM İLE KÜLTÜR VE KAZANÇ OLUŞTURUN

26 Oct, 2016

Sizi Neyin Motive Ettiğini Bilmek Nasıl İletişimi Geliştirir? İş yerinden biriyle...

Devamını oku

İŞ YERİNDE BİLİNÇSİZ ÖNYARGIYI YENMEK İÇİN 6 STRATEJİ

İŞ YERİNDE BİLİNÇSİZ ÖNYARGIYI YENMEK İÇİN 6 STRATEJİ

24 Oct, 2016

Kurum liderlerine iş yerindeki bilinçsiz önyargının etkilerinin farkında olmaları...

Devamını oku