Blog

STRES İTİRAFİM: STRESİ İŞ YERİNDE BIRAKMA VAADİNE NEDEN HAYIR DEDİM

STRES İTİRAFİM: STRESİ İŞ YERİNDE BIRAKMA VAADİNE NEDEN HAYIR DEDİM

29 Oct, 2015
By TTI Success Insights Turkiye

Felç Edici Strese Hayır Deyin, Motive Olmak ve Sevinçli Hissetmek İçin Fırsatlar Kovalayın.

Editör’ün notu: Stresin iş yerindeki verimliliğimiz ve performansımız üzerinde çok büyük bir etkisi vardır. Daha da kötüsü bizi evimizin içine kadar takip edip sevdiklerimizle olan ilişkilerimize de zarar verebilir. Bazı TTI SI çalışanları, stresten en fazla etkilendikleri zamanları hatırlayıp hikayelerini paylaşmaya karar verdiler. Bu hikayeleri “My Stress Confession” adı altında measureyourstress.com ve #MyStressConfession linklerinde bulabilirsiniz

Ben her zaman eve iş stresini getirmem diyen insanlardan olmuşumdur.Her zaman kafamdan stres fikrini tamamen çıkartıp öyle bir şey yokmuş gibi davranırdım. Kendimi, evin kapısından neşeli ve tazelenmiş bir şekilde gireceğime ve akşamüstünden keyif alacağıma ikna etmiştim.

Problem şu ki, iş yerinde geçen stresli bir günü asla unutamıyordum. Tam olarak değil. İşten sonra ailemle geçirdiğim zamanlarda hep pozitif ve tasasız bir insan maskesi takıyordum. Ve bazen, (bir şekilde) başarıyordum.

Fakat zaman içinde, arada sırada olan stresli bir gün her gün olmaya başladı, ve ben iş-yaşam dengemi muhafaza etmekte çok zorlanıyordum. Bir zamanların kamçılayıcı durumları benim için yenilgi anlarına dönüşmüştü. Ve kariyerim söz konusu olduğunda kendime çok acımasız davranıyordum.

Artık stresin üzerimdekini etkilerini kontrol altında tutamıyordum. Saatlerce bir sonraki günün ne getireceğiyle ilgili ya da geçmiş bir olaya daha farklı nasıl yaklaşabilirdim diye kara kara düşünmeye başladım. Geceleri uyuyamıyordum ve hayatımda llk defa panik atak krizleri geçirdim.

Kronik stres üzerimde duran bir kara bulut haline gelmişti. Güçlü olup stresin üzerimdeki etkilerini idare edebileceğimi düşündüm ama stresimin çocuklarımın üzerindeki etkilerini görmek benim için çok güçlü bir uyarı işaretiydi.

Bu süreç boyunca hiç ruhsal çöküntü yaşamadım ya da neler yaşadığımı çocuklarımın önünde konuşmadım.

Gerçek şu ki, stresimi saklamak için elimden gelen her şeyi yaptım, hatta içimden atmak için ofiste bile ağladım. Buna rağmen, bu yaptıklarım tepemde dolaşan kara bulutun ailemizin istenmeyen beşinci üyesi olmasını engellemedi.

Ayrıca, negatif enerjimi hissedecek kadar büyük olan üç yaşındaki en büyük oğlum da etkilenmişti.

Nispeten çok uslu bir çocuk olmasına rağmen, sık sık ağlamaya, gece uyumamaya ve hiç kendine özgü olmayan bir şekilde sinir krizleri geçirmeye başladı. Bardağı taşıran son damla okulda arkadaşlarını ısırması ve onlarla kavga etmesi oldu. Ki daha önce böyle bir şeyi hiç yapmamıştı.

Onun böyle davranmasının ana nedeninin benim duygusal bitkinliğim olduğundan süphelendim ve bu benim paniklemem için oldukça yeterliydi. Bu kadarı yeter diye düşündüm. Bir kaç aylık bir süreçte; bana daha fazla esneklik, tutkulu olduğum daha fazla iş ve, pozitifliğe ve büyümeye odaklı bir atmosfer sunan yeni bir iş buldum. Kendimi yenilenmiş, enerjisi dolmuş ve tekrar yaratıcı hisettim.

Sihir gibi, 3 yaşındaki oğlum da tekrar kendi eski haline döndü. Başından beri bunların tüm suçlusu aşırı stresdi.

Sonunda öğrendim ki ben stresli bir işe sahip olup saat beş olunca her şeyi arkamda bırakabilecek biri değilim. Özellikle, genç ve negatif, duygularımı saklamak için kullandığım maskemin arkasını görebilen, duygusal çocuklarım varken.

Yeni kariyerim bana, kendim olabilme ve kendi liderlik yöntemlerimi uygulama özgürlüğü veren, yeteneklerimin takdir edildiği ve işe yaradığı, sürekli geliştiğim bir ortam sağlamalı.

Bu andan itibaren; kendime, stresli ve çaresiz hissettiğim durumlara hayır diyeceğim, bunun yerine; motive olmuş, yüksek moralli ve değerli hissettiğim ortamları arıyacağım konusunda söz verdim. Bu şekilde günün sonu geldiğinde, saklayacak hiç bir şeyim olmayacak.

Jennifer Lawhead

YORUMLAR

Henüz yorum yok, ilk olun!

YORUMUNUZU YAZIN

BLOG KATEGORİLERİ

ÖNCEKİ BLOG YAZILARI

LİDERLER İÇİN 3 TÜYO: GERİ BİLDİRİMLERİNİZİ NASIL GELİŞTİRİRSİNİZ?

LİDERLER İÇİN 3 TÜYO: GERİ BİLDİRİMLERİNİZİ NASIL GELİŞTİRİRSİNİZ?

16 Nov, 2016

En son ne zaman bir çalışanınıza yapıcı bir geribildirim verdiniz? Hiç onlara...

Devamını oku

PROFESYONEL BİR BİYOGRAFİ YAZMANIZ GEREKİYOR, PEKİ ŞİMDİ NOLCAK?

PROFESYONEL BİR BİYOGRAFİ YAZMANIZ GEREKİYOR, PEKİ ŞİMDİ NOLCAK?

08 Nov, 2016

Sizi ve Sunumunuzu Satan Bir Konuşmacı Biyografisi Nasıl Yazarsınız? Bir profesyonel...

Devamını oku

ZEKİ ÇALIŞANIN İŞLERİ ERTELEME KILAVUZU

ZEKİ ÇALIŞANIN İŞLERİ ERTELEME KILAVUZU

31 Oct, 2016

Ah, iş erteleme. En son ne zaman iş yerinizde iş ertelediğinizi hatırlıyor...

Devamını oku

ANLAMLI İLETİŞİM İLE KÜLTÜR VE KAZANÇ OLUŞTURUN

ANLAMLI İLETİŞİM İLE KÜLTÜR VE KAZANÇ OLUŞTURUN

26 Oct, 2016

Sizi Neyin Motive Ettiğini Bilmek Nasıl İletişimi Geliştirir? İş yerinden biriyle...

Devamını oku

İŞ YERİNDE BİLİNÇSİZ ÖNYARGIYI YENMEK İÇİN 6 STRATEJİ

İŞ YERİNDE BİLİNÇSİZ ÖNYARGIYI YENMEK İÇİN 6 STRATEJİ

24 Oct, 2016

Kurum liderlerine iş yerindeki bilinçsiz önyargının etkilerinin farkında olmaları...

Devamını oku