Blog

GERÇEK HAYATTA DISC: GAME OF THRONES KARAKTER ANALİZİ

GERÇEK HAYATTA DISC: GAME OF THRONES KARAKTER ANALİZİ

28 Oct, 2015
By TTI Success Insights Turkiye

Çok bilimli raporlar kişisel bilgiler hakkında çok daha değerli öngörü sunarlar.

Game of Thrones televizyonda gösterilen son on yılın en büyük şovlarından bir tanesi.

Karakterlerin genişliği (ve karakterlerin kişilikleri arasında işlenmiş ince farklar) DISC ve Motivatörler profillerini araştırmak için, bu diziyi eğitim salonunda kullanılabilecek harika bir eğitici kaynak yapmaktadır.

Daha önce DISC’i her takıma ve her soruna, “herşey-ol-herşeyi bitir” çözümü olarak kullanan danışmanlar hakkında yazmıştım. DISC’in sadece ve sadece “Genel Davranışsal Eğilimler” için kullanabileceği bilgisinin ne kadar önemli olduğunu ne kadar vurgulasam az. DISC; yetenekleri, motivatörleri, duygusal zekayı(EQ), zihinsel becerileri, eğitimi ve ahlakı asla değerlendiremez.

Bu diğer anahtar bilgiye -en önemlisi bir kişinin çekirdek motivatörlerine- sahip olmamak, tecrübesiz danışmanların hatalı çıkarımlar yapmalarına ve anlaşmazlık, işe alma, liderlik gelişimi, ve daha bir sürü konularda yanlış tavsiyeler vermelerine neden olur.

Örneğin Petyr Baelish ve Ned stark aynı yüksek “C davranış tarzı”na sahiptirler. İkisi de diğer insanlarla iletişimlerinde ve etkileşimlerinde; sakin, sessiz, hesaplayan bir kişilik olarak yansıtılmaktadırlar. Fakat motivatör(değer) seviyelerinde bu iki karakter oldukça farklıdır. Petyr’ın yönettiği insanların acılarını dindirmek veya onlara hizmet etmek gibi hiç bir kaygısı olmadığı görülmektedir. (Düşük “sosyal” motivatör.)

Her açıdan; enerjisi, zamanı ve ilgisi direk olarak güç ve statü kazanmaya ve devam ettirmeye odaklıdır. (Yüksek “bireyci” motivatör.)

Ned ise tamamen farklı bir değer sistemi sergiler. Öncelikle, tutkulu bir yanı vardır (Yüksek “sosyal” motivatör) ve kendisi için güç istemediği, Demir Taht’a oturmaya hiç ilgisi olmadığı oldukça açıktır.(Düşük “bireyci” motivatör.)

Liderlik pozisyonunda iyi bir etkisi olmasına rağmen, bu etkiyi halkına yardım etmek ve herkesin iyiliğini sağlamaya hizmet etmek için kullanır.

MOTİVATÖRLER DİNAMİĞİ TAMAMEN DEĞİŞTİRİRLER.

Motivatörler arasında “en iyi” olmadığını güçlü bir şekilde belirtmeliyim. “Bireyci” motivatör kötü olarak algılanmak zorunda değildir. Sadece o kişinin liderlik yapma nedenini belirler: Güç ve Bireysellik.

“Bireyci” (ya da herhangi başka bir motivatör) kişilerin bakış açılarına göre iyi ya da kötü olarak görülebilir. Petyr, kendi özel durumunda, istediği herhangi bir şeyi elde etmek için, ince bir kurnazlık ile herkesi otobüsün (ve ya at arabasının) altına atabilecek uç bir örnek olarak sergilenir.

Bir bireyin kişiliğinde “Motivatörler” etkisini yok saymak, o bireyin kişiliğindeki en önemli ve güçlü özellikleri yok saymaktır.

Birinin çekirdek motivatörlerini anladığınız zaman, onları neyin harekete geçirdiğini de anlarsınız (O insanda nelerin neşe, enerji ve bağlılık; nelerin kızgınlık, sıkıntı ver gerginlik yaratacağını).

Bir insanın çekirdek motivatörleriyle konuşmak onun en içsel kişiliğiyle konuşmaktır.

Bu nedenle; sadece DISC kullanıyorsanız, resmin büyük bir kısmını gözden kaçırıyorsunuz demektir.

Aşağıdaki infografik bu popüler dizide karşımıza çıkan bazı belirli DISC-Motivatör kombinasyonlarını göstermek için bir araya getirilmiştir ve o kişiye ait motivatörü en düzgün şekilde tanımlayacak bir repliği de yanında sunulmuştur.

Her ne kadar karakterler için bir motivatör ve bir DISC özelliği listelenmiş olsa da, her karakter farklı seviyelerde tüm dört DISC davranış tarzlarına ve altı motivatöre sahiptir. Bu, her karakterin en güçlü ve en zengin özelliklerini gösteren çoklu bir faktör etkileşimidir.

GAME-OF-THRONES

Game of Thrones’dan alınan karakter resimleri ve replikler George R.R Martin ve HBO’ya aittir.

DISC ve Motivatvör modelleri TTI Success Insights’a aittir.

YORUMLAR

Henüz yorum yok, ilk olun!

YORUMUNUZU YAZIN

BLOG KATEGORİLERİ

ÖNCEKİ BLOG YAZILARI

LİDERLER İÇİN 3 TÜYO: GERİ BİLDİRİMLERİNİZİ NASIL GELİŞTİRİRSİNİZ?

LİDERLER İÇİN 3 TÜYO: GERİ BİLDİRİMLERİNİZİ NASIL GELİŞTİRİRSİNİZ?

16 Nov, 2016

En son ne zaman bir çalışanınıza yapıcı bir geribildirim verdiniz? Hiç onlara...

Devamını oku

PROFESYONEL BİR BİYOGRAFİ YAZMANIZ GEREKİYOR, PEKİ ŞİMDİ NOLCAK?

PROFESYONEL BİR BİYOGRAFİ YAZMANIZ GEREKİYOR, PEKİ ŞİMDİ NOLCAK?

08 Nov, 2016

Sizi ve Sunumunuzu Satan Bir Konuşmacı Biyografisi Nasıl Yazarsınız? Bir profesyonel...

Devamını oku

ZEKİ ÇALIŞANIN İŞLERİ ERTELEME KILAVUZU

ZEKİ ÇALIŞANIN İŞLERİ ERTELEME KILAVUZU

31 Oct, 2016

Ah, iş erteleme. En son ne zaman iş yerinizde iş ertelediğinizi hatırlıyor...

Devamını oku

ANLAMLI İLETİŞİM İLE KÜLTÜR VE KAZANÇ OLUŞTURUN

ANLAMLI İLETİŞİM İLE KÜLTÜR VE KAZANÇ OLUŞTURUN

26 Oct, 2016

Sizi Neyin Motive Ettiğini Bilmek Nasıl İletişimi Geliştirir? İş yerinden biriyle...

Devamını oku

İŞ YERİNDE BİLİNÇSİZ ÖNYARGIYI YENMEK İÇİN 6 STRATEJİ

İŞ YERİNDE BİLİNÇSİZ ÖNYARGIYI YENMEK İÇİN 6 STRATEJİ

24 Oct, 2016

Kurum liderlerine iş yerindeki bilinçsiz önyargının etkilerinin farkında olmaları...

Devamını oku