
21. YÜZYILDA AYAKTA KALMANIN FORMÜLÜ: INOVASYON
İş dünyasında hayata geçirilen her yeni ürün ve hizmetin arkasında, 21′inci yüzyıla ayak durmanın anahtarı olan inovasyonun verdiği ilham yatıyor. Yeni teknolojilerin sürüklediği yeni fikirler, girişimcilerin iş hayatında başarılı olması için vazgeçilmez hale geliyor.
İnovasyon nedir?
İnovasyon “Toplumsal, kültürel ve idari ortamda yeni yöntemlerin kullanılmaya başlanması” anlamındadır. Yenilikten öte bir anlam taşır. Ortaya konulan şeyin inovasyon olarak adlandırılması için sadece bir yenilik olması yeterli değildir aynı zamanda katma değer yaratıyor olması gerekir.
Ekonomik açıdan girişimlerin ayakta kalmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri olan inovasyon, aynı zamanda bir işin ömrünün uzun olmasında ciddi bir rol oynuyor. Günden güne artarak önem kazanan küresel ve bir o kadar da karmaşık iş dünyasında inovasyon becerisi önemli bir yere sahiptir. İnovatif düşünme, inovatif takımları yönetme ve yaratıcılık çalışanlardan beklenen özellikler olmaya başladı. İnovasyon bir sonuç değil, yeni değerler yaratarak, çözümler üreten bir süreçtir.
Şirketlerin artarak önem kazanan ihtiyaçları, gelişim alanlarını ve değişimleri yönetebilmek için inovasyonlara odaklanacaklarını gösteriyor.
İnovasyon rekabetçi kurumların ciddiyetle üzerinde durdukları bir alan olacak ve ilk 3 önceliklerinin içinde yer alacaktır. Liderler, şirketlerini inovatif bir düzeye çıkarmak için bilgi, yetenek ve davranışları elde etmek ister. Araştırma sonuçlarına göre, inovasyon ile ilgilenen kimseler, bilgi ve beceriler yaratmak için liderlerin oluşturduğu takımlarla çalışacaklardır.
Eğitim ve gelişim profesyonelleri, ihtiyaç olan alanda ve zamanda sistematik bir inovasyon gerçekleştirecek bir çevre yaratırken liderler bu süreçte destek olacak anahtar rolü oynayacaklardır. Eğitmenler bunu, kurumun aidiyet seviyesine göre yapabilirler ve yönetici ve liderlere inovasyonun nasıl gerçekleşeceği, yönetileceği ve bu süreçteki rolleri hakkında bir program hazırlarlar. Takımı geliştirebilirler, koçluk yapabilirler ve gerekli becerileri uygulayabilmek için düzenli toplantılar organize ederler.
Bu noktada inovatif karakterlere sahip bireyleri işe almak çok önemlidir. Bunun için inovatif olmanın gerektirdiği yetenek, davranış ve motivatörlerin tanımlanması gerekir. Bu anlamda eleyici ve seçici bir araç olarak Trimetrix değerlendirme sistemi ön plana çıkmaktadır çünkü bu sistem kişileri yetenek, davranış ve motivatör boyutlarında ölçerek çok kapsamlı ve yüksek başarı oranına sahip sonuçlar üretmektedir.
YORUMLAR
Henüz yorum yok, ilk olun!
YORUMUNUZU YAZIN