Blog

LEBRON JAMES’DEN ÜÇ LİDERLİK ÖĞRETİSİ

LEBRON JAMES’DEN ÜÇ LİDERLİK ÖĞRETİSİ

29 Oct, 2015
By TTI Success Insights Turkiye

Kazanma ruhu hatalardan doğar; kararlılık herkese örnek olur.

Bu dünya Lebron James’in dünyası, ve bizler sadece birer izleyiciyiz.

Lig’in tartışmasız en iyi oyuncusu şu anda arka arkaya altıncı NBA final serisini oynamanın eşiğinde. 9 Haziran salı gecesinden itibaren başlayacak finallerde Lebron James’in takımı Cleveland Cavaliers, yeni favorilerden Golden State Warriors’a karşı oynayacak.

Tabi ki, Kral James şu anda moral ve akıl olarak oldukça odaklanmış bir durumda.

Hiç şüphe yok ki James pek fazla yıldız oyuncu barındırmayan takımlara, tırnaklarıyla kazıyarak galibiyet üstüne galibiyet aldırıp zorlu playoff serilerinde tahmin edilemeyecek bir şekilde başarılı olmalarını sağlayan olağan üstü ve grafiklerin dışında bir yetenektir.

Peki basketbol’un hüküm süren kralından liderlik hakkında neler öğrenebilirz?

İŞTE JAMES’İN LİDERLİK STİLİNDEN ÇIKARILABİLECEK ÜÇ LİDERLİK ÖĞRETİSİ:

No.1: Alçakgönüllülük ve sabır gerçek lider vasıflarıdır

Hatalarını kabul edip, daha önceki kibirinden ders çıkardıktan sonra, James sabırlı olmaya yemin etmiş, Miami Heat’de iki Larry O’brien kupası kazanmasının hemen ardından Cleveland’a geri döndüğünde bu sezon şampiyonluk fikrini askıya almıştır.

No.2: Bir takım oluşturmak zaman ve kararlılık ister.

Şu anki 2014-15 sezonunu ele alalım. Lebron James, Kyrie Irving ve Kevin Love gibi all-star seviyesi oyuncu ve bir çok kağıt üzerinde iyi görünen oyuncular. Ama izleyen herkesin de gördüğü üzere, James ve Cavaliers’taki yeni takım arkadaşları uzunca bir süre sinerjiden yoksundu.

Koç David Blatt’ın bu sorunu çözmeye yetecek gücü olmadığı ve James ile Love’ın arasındaki kötü sinerji yüzünden Love’ın takımdan ayrılacağı dedikoduları yayılmaya başlamıştı.

Ama, Iman Shupert ve J.R Smith gibi usta şutörleri sezonun ortasında New York Knicks’ten transfer ettikten sonra, takım için her şey birden bire yerine oturmaya başladı. Takım içindeki roller açıkça belli oldu, ve daha önce adı çok fazla duyulmamış Tristan Thompson ve Matthew Dellavedova gibi oyuncular önemli zamanlarda parlamaya başladılar.

İstediğiniz kadar bunun koç Blatt’ın marifeti olduğunu söyleyin, ama James sürekli takım arkadaşlarının en iyi oyunlarını sergilemesini sağladı ve takım arkadaşlarını oyuna dahil etmeye çalışırken başarısız olursa bu konuda tam sorumluluk aldı.

No.3: Sürekli gelişime odaklanmak iyi sonuçlar verir.

“Bunu öngörebilir miydim?” dedi James USA Today gazetesinin yeni yaptığı bir röportajda. “Sezonun başında yapamazdım. Sezonun başında bu takımın finallerde oynayacağını asla öngöremezdim, çünkü daha iyi olmamız gerektiğini biliyordum. O zaman için, ne kadar tecrübesiz olduğumuzu ve akıllarımızın da ne kadar olgunlaşmamış olduğunu gördüm.”

“Ama takımıma liderlik etmem gerektiğini biliyordum, ve sadece liderliğimi takip ettim, biliyordum ki onları daha önce olmadıkları bir yere getirebilirdim.”

Profesyonel sporcular her zaman oyunun zihinsel yönünden bahsederler, aynı dürtü ve ateşi takım arkadaşlarına aktarabilmek için şampiyonluk zihniyetini benimsenin ne kadar tamamlayıcı olduğundan.

Kendi açısından, James kariyerinin başında hiç bir zaman maçları kendi başına kazanması gerektiğini hisetmediğini söylemişti, ama yıllar içinde liderlik yapma konusunda oldukça büyük bir yetenek geliştirdi ve fazlaca olgunlaştı.

James ve takım arkadaşları şampiyonluk hasreti çeken Cleveland takımına bir ünvan kazandırabilecekler mi? Takımın 1964’den beri ilk defa ve James’in 31 yaşından önce üçüncü defa alacağı bir ünvan.

Kral James bu amaç için geri döndü. Cleveland’a -Kuzeydoğu Ohio’ya- bir ünvan bahşedebilmek için ve Miami’ye transfer olduğundan beri takımın taraftarlarında oluşan tüm memnunsuzluğu iyice giderebilmek için.

Bizler içinse tüm bunlar, bir liderlik rol modelinin yükselişi izlemek için bir şanstır.

Zach Colick

YORUMLAR

Henüz yorum yok, ilk olun!

YORUMUNUZU YAZIN

BLOG KATEGORİLERİ

ÖNCEKİ BLOG YAZILARI

LİDERLER İÇİN 3 TÜYO: GERİ BİLDİRİMLERİNİZİ NASIL GELİŞTİRİRSİNİZ?

LİDERLER İÇİN 3 TÜYO: GERİ BİLDİRİMLERİNİZİ NASIL GELİŞTİRİRSİNİZ?

16 Nov, 2016

En son ne zaman bir çalışanınıza yapıcı bir geribildirim verdiniz? Hiç onlara...

Devamını oku

PROFESYONEL BİR BİYOGRAFİ YAZMANIZ GEREKİYOR, PEKİ ŞİMDİ NOLCAK?

PROFESYONEL BİR BİYOGRAFİ YAZMANIZ GEREKİYOR, PEKİ ŞİMDİ NOLCAK?

08 Nov, 2016

Sizi ve Sunumunuzu Satan Bir Konuşmacı Biyografisi Nasıl Yazarsınız? Bir profesyonel...

Devamını oku

ZEKİ ÇALIŞANIN İŞLERİ ERTELEME KILAVUZU

ZEKİ ÇALIŞANIN İŞLERİ ERTELEME KILAVUZU

31 Oct, 2016

Ah, iş erteleme. En son ne zaman iş yerinizde iş ertelediğinizi hatırlıyor...

Devamını oku

ANLAMLI İLETİŞİM İLE KÜLTÜR VE KAZANÇ OLUŞTURUN

ANLAMLI İLETİŞİM İLE KÜLTÜR VE KAZANÇ OLUŞTURUN

26 Oct, 2016

Sizi Neyin Motive Ettiğini Bilmek Nasıl İletişimi Geliştirir? İş yerinden biriyle...

Devamını oku

İŞ YERİNDE BİLİNÇSİZ ÖNYARGIYI YENMEK İÇİN 6 STRATEJİ

İŞ YERİNDE BİLİNÇSİZ ÖNYARGIYI YENMEK İÇİN 6 STRATEJİ

24 Oct, 2016

Kurum liderlerine iş yerindeki bilinçsiz önyargının etkilerinin farkında olmaları...

Devamını oku